Corona

Wat ons betreft waren onze ouders iets te snel met: er hoeft niets versierd te worden, er is geen feest. Voorbarig zelfs. Weliswaar zijn veel feest plannen in quarantaine geplaatst en dat is ook wel een fikse tegenvaller, maar er zijn nog altijd mogelijkheden genoeg om Henk en Nelly te laten weten dat we ze -crisis of geen crisis- niet zijn vergeten.

En ik zou tegen de buren willen zeggen: het begin is gemaakt, dus als die dennenbomen die al gezaagd waren nog niet weggebracht zijn: jullie versierbijdrage is van harte welkom. Maar hou wel een veilige afstand van het paar: de koffie moet dan maar een andere keer…

reactie van de buren op zaterdag 11-4-2020: De coniferen die we hadden voor de versiering hadden we al afgevoerd. Helaas!

Vandaag is het alvast het spandoek geplaatst en we hebben op strategische plekken wat roosjes en bloemetjes gezet. Er is al volop in tuin gewerkt. Maar het is nog niet helemaal klaar, had moeder gezien….

Dus werd vader de tuin in gejaagd om mee te helpen. Anders zit hij toch maar de hele dag binnen. Afstand houden bleek trouwens heel moeilijk en regelmatig werd er geroepen: achter oët! Of: “aan de kant”.

Toen moeder vanuit de slaapkamerraam de achterkant van het spandoek had gezien, leek ze niet van plan om het van dichterbij te gaan bekijken. Eerst zorgen dat het bezoek koffie en een lekker stuk zelfgemaakte vlaai kon worden voorgeschoteld. Maar uiteindelijk kon ze dan wel even weg uit de keuken. En in alle rust heeft ze het een goed bekeken. Monique was alert genoeg om daar nog snel een foto van te maken.

Wat zou ze aan het denken zijn?

Toen moeder de foto gezien en de tekst gelezen had, ging ze eenmaal binnen meteen op de computer kijken. Want ze was toch wel benieuwd naar de reacties op de website. Van “os Mariet” had ze al gehoord dat er een advertentie in de Hallo stond. Misschien ook maar beter dan in de krant, was haar reactie. Want … (wat ze hierna zei kon ik niet horen, mijn oren stonden op slot en ik was te verbouwereerd. Toch nog iets vergeten verd…..)

Het duurde niet lang, of de eerste mismatch was gevonden: weej zien ga ni in Lottum in de kerk getrouwd, mar in den Hegelsum. Het eerste wat ik deed toen ik thuiskwam was eten. En daarna meteen die fout eruit gehaald… Wat ben ik toch een stommerik!

Op dit moment (paaszondag 12:45 uur) staan er al 48 reacties en ik weet zeker dat elk bericht een warm onthaal in huize Hendrix v.d. Rijdt heeft gekregen.
Ik hoor moeder al roepen: “Henk, der is wer en nije reaktie binnen, kom us efkes kieke!
Mar ni te lang, der mot boëte nog vul gedo werre.”

Hieronder nog een paar grappige filmpjes als tegenwicht voor deze droevige tijden…

I thought I sneezed a pussicat

Hey, Corona

korte maar krachtige demonstratie over de elleboog groet

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: